انتخاب وسیله مناسب برای گرم کردن و پختن غذا

انتخاب وسیله مناسب برای گرم کردن و پختن غذا

از زمان های قدیم تا به امروز خوردن غذا همواره یکی از لذت بخش ترین کار ها برای انسان بوده است. با بالا رفتن دانش بشر و آگاهی از ویتامین های موجود در غذا و حفظ کیفیت آن، موضوع آماده سازی غذا بسیار پر اهمیت می شود.

از زمان های قدیم تا به امروز خوردن غذا همواره یکی از لذت بخش ترین کار ها برای انسان بوده است. با بالا رفتن دانش بشر و آگاهی از ویتامین های موجود در غذا و حفظ کیفیت آن، موضوع آماده سازی غذا بسیار پر اهمیت می شود. پیشرفت تکنولوژی راهکار های بسیاری را برای پخت و پز ارائه داده است که ذهن را کمی درگیر خود می کند و سوالات بسیاری را در ذهن بوجود می آورد. به هنگام گرم کردن و پختن غذا چه دستگاهی مناسب است؟ آیا غذایی که در کوتاه ترین زمان آماده شود کیفیت خود را ازدست می دهد؟ آیا امواج به کار برده شده در وسایل ها برای سلامتی مضر است؟

برای پاسخ به این سوالات ابتدا باید یک اطلاعات کلی درمورد تفاوتی که بین مایکروفر، مایکروویو، فر، گاز، سولاردام و ... وجود دارد آشنا شوید.
فر: دستگاهی کامل برای آشپزی است که دارای چندین طبقه فضای بسته و گاهی با جوجه گردان می باشد. داخل فضای فر دمای یکنواخت، برای طبخ غذا امکان پذیر می شود. فر به دو دسته کلی تقسیم می شود که عبارتند از:
1) نوع نصب [فرایستاده، فر پرتابل (معمولی) و فر توکار]
2) نوع سوخت موردنیاز [گازی، الکتریکی و کانوکشن (ترکیبی)]
نوع نصب فر بستگی به طراحی دکوراسیون آشپزخانه شما دارد اما از نظر سوخت فر گازی معمولا زودتر گرم می شود و فر برقی از خطر کمتری برخوردار است. البته بسیاری از اجاق گاز های مبله دارای فر با مشخصات متفاوت است که می توان با یک تیر دو نشان زد.

مایکروفر ، مایکروویو ، ماکروفر: پخت غذا در مایکروفر از طریق امواج و المنت صورت می گیرد. در ماکروویو با حرارت اشعه ویو و در ماکروفر برقی با المنت های برقی غذا آماده می شود.
ماکروفر وفر ترکیبی: دستگاهی با تمامی قابلیت های ماکروفر یا ماکرویو بعلاوه فن ، گریل، کانوکشن و حرارت سه بعدی که در برندهای مختلف دستگاه ها متفاوت هستند. بسیاری از ماکروفرهای امروزی دارای چندین برنامه پخت اتوماتیک غذاهای ایرانی می باشند که زحمت آشپزی را برای خانم های خانه دار ایرانی کم کرده است.
فر هالوژن: لامپ استفاده شده در این دستگاه قادر است با تابش مستقیم و شدید نورعمل پخت غذا را انجام دهد. پخت مواد غذایی از سطح بیرون شروع می شود.
گاز هالوژن: در این نوع اجاق گاز صفحه ای از المنت برقی پر قدرت استفاده شده که حرارت آن قابل تنظیم است.
توسترها: این دستگاه با جریان برق و المنت های بی خطر کار می کند که این امکان را به وجود آورده تا در زمان پخت درب آن را باز نموده و از کم و کیف غذا آگاه شوید. تستر ها برای ذوب کردن پنیر و برشته کردن نان و در برخی برای سرخ کردن و بریان کردن سطوح کوچک بکار می روند..
سولاردام : در سولاردام، علاوه بر این امواج از یک لامپ هالوژنی هم کمک گرفته شده است که می تواند قدرت پخت یا کباب شدن غذا را با 4 برابر سرعت اجاق های معمولی اما با حفظ طعم و مزه غذایی که روی گاز پخته می‌شود برای شما آماده کند.
گاز اینداکشن: در این تکنولوژی، یک صفحه پخت شیشه سرامیک وجود دارد که در زیر آن المنت هایی تعبیه شده است. این المنت با ظروف پخت مخصوص، تشکیل یک میدان مغناطیسی داده و تولید جریان می کند. این جریان عامل ایجاد حرارت و پخت غذا می شود.

اکثرا همه بر این باورند که وسایلی مانند مایکروفر برای سلامتی مضر است در صورتی که آماده سازی غذاهایی که با سبزیجات است، بهتر است در مایکروفر پخته شود تا ویتامین های موجود در آن حفظ شود. تابش اشعه های مایکروفر با قطع برق آن به طور کامل متوقف می شود و این اشعه ها در غذا نیز باقی نمی مانند و هرگز غذا را رادیواکتیو نمی کنند. یادمان باشد که ویتامین ها و مواد مغذی موجود در غذا زمانی حفظ می شود که زمان پخت کمتری داشته باشد. پس بعد از مایکروفر پختن غذا در فر نسبت به اجاق گاز مناسب تر است. شرایط و سلیقه شخصی شما در نحوه آماده سازی غذا و داشتن یک تجربه لذت بخش در آشپزی مستلزم یک انتخاب درست است با داشتن اطلاعات کافی می توانید یک خرید مطمئن را شکل دهید.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد